"Malinowy" baranek

0 (0 ocen)

  • 25 min

Twarożek nie musi być nudny. Podany z ulubionymi owocami w postaci "baranka" ucieszy każde dziecko.

  • 25 min

Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
    5 dużych malin
    1 ciastko zbożowe
    2-3 łyżeczki cukru pudru
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    4 ciasteczka fingers mini

    dodatkowo:
    masa cukrowa czarna, biała i czerwona

"malinowy" baranek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy zgniecione widelcem lub pokrojone drobno maliny, 2 łyżeczki cukru pudru, pokruszone ciastko oraz jogurt. Całość dokładnie mieszamy.
  • 2. Na talerzu formujemy tułów baranka. Użyłam do tego zwykłej chochli do zupy. Drugą część twarożku łączymy z łyżeczką pudru. Za pomocą wyciskacza do czosnku robimy "wełnę".
  • 3. Po obu stronach tułowia wbijamy po 2 fingers mini. Z masy cukrowej formujemy kopytka baranka oraz głowę, oczy, uszy i język. Na czubku głowy dorabiamy "wełnę" z twarożku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy