Malinowo-migdałowe brownie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Intensywnie czekoladowe, idealnie wilgotne brownie przełamane połączeniem malin i migdałów. Bardzo szybkie i proste do zrobienia ciasto, które zachwyci nawet największych smakoszy!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240g czekolady gorzkiej,
    100g masła,
    3 jajka,
    170g cukru (można użyć ksylitol), 80g zmielonych migdałów,
    30g mąki przennej,
    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub olejku migdałowego,
    200g malin mrożonych lub świeżych (jagody, wiśnie lub porzeczka też świetnie tu pasują).

Malinowo-migdałowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Malinowo-Migdałowe Brownie 1. Masło roztapiamy, dodajemy pokrojone kawałki czekolady i roztapiamy razem umieszczając naczynie nad garnkiem z gorącą wodą, mieszamy kontrolując konsystencję. Studzimy.
    W osobnej misce mieszamy jajka z cukrem i dodajemy po kolei ostudzone masło z czekoladą, migdały, mąkę i wanilię. Mieszamy wszystko razem.
    Blachę do ciast o wymiarach 28x18cm przykrywamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią nasze brownie mix. Układamy na wierzchu owoce. Pieczemy w nagrzanym wcześniej do 160’C piekarniku przez około pół godziny. Całkowicie studzimy!
    SMACZNEGO! :-)

Porady

Piekarnik musi być wcześniej już nagrzany do 160’C.

Komentarze

Podobne przepisy