Malinowo-jogurtowe babeczki z owocami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Osiem listków żelatyny namoczyć w zimnej wodzie.
Podgrzać sok z malin z 4 łyżkami cukru, dodać żelatynę i ostudzić.
Przygotować 10 foremek.
Maliny umyć. Połowę owoców umieścić na dnie foremek. Zalać połową malinowej galaretki i włożyć do lodowki do zastygnięcia.
2.W zimnej wodzie namoczyc pozostale 6 listków żelatyny. Dodać jogurt, sok z cytryny, cukier waniliowy i 4 łyżki cukru.
Pozostawić do ostygnięcia na 20-30 minut. Śmietanę lekko ubić i dodać do masy jogurtowej. Masą wlać do foremek i pozostawić do zastygnięcia.
3.W foremkach z zastygniętą galaretką umieścić pozostałe maliny i równomiernie zalać galaretką malinową. Ponownie włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze