MALINÓWKA

4.5 (166 ocen)

  • 1000 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idzie zima, a taka nalewka to prawdziwy skarb! Mocna nalewka malinowa na miodzie... nie tylko dobrze smakuje, ale również pomoże na przeziębienie czy rozgrzeje po przemarznięciu.

  • 1000 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg malin
    500 ml spirytusu
    500 ml wódki
    500 g miodu wielokwiatowego
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Alkohole Nalewki

Malinówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spirytus mieszamy z wódką. Maliny myjemy na sitku pod bieżącą wodą. Wrzucamy je do dużego słoika, dodajemy miód i zalewamy spirytusem z wódką. Słoik dokładnie zakręcamy i odstawiamy na około 6 tygodni., najlepiej w ciemne i chłodne miejsce. 2-3 razy w tygodniu potrząsamy słoikiem, aby miód się rozpuścił i całość się wymieszała.
    Po około 6 tyg. maliny wyciskamy przez gazę. Następnie nalewkę przelewamy przez gęste sitko i rozlewamy do butelek. Przechowujemy w ciemnym i chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Maliny Miód Nalewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować