Malinowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Szybki deserek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 serek mascarpone
    - 2/3 szklanki śmietany kremówki 30%
    - 15 biszkoptów
    - 1 filiżanka czarnej kawy
    - 4 żółtka
    - 1/3 szklanki cukru pudru
    - 1 pudełko świeżych malin
    - kakao do dekoracji

Malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i 2 łyżkami śmietany na jednolitą masę, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 2. Biszkopty układamy na talerzyku i polewamy schłodzoną kawą.
  • 3. Ubijamy śmietanę. Dodajemy ją do masy i miksujemy mikserem na wolnych obrotach.
  • 4. W pucharkach układamy warstwowo naprzemian kawałki biszkoptów, warstwę kremowej masy i maliny.
  • 5. Na wierzchu układamy porcję kremu i posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce ok. 1.5 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy