Malinowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Włoski deser z malinową nutą, rozpływający się w ustach. Uwaga uzależnia!

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - serek mascarpone: 500 gramów
    - śmietana 30%: 500 mililitrów
    - cukier puder: 3 łyżki
    - biszkopty podłużne: 1.5 opakowania
    - maliny świeże: 500 gramów
    - likier Amaretto: 100 mililitrów
    - mocny napar kawy: 150 mililitrów
    - ciemne kakao: 1 łyżka

Malinowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Śmietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone.
    - Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia.
  • 2. - Przykryć połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy.
    - Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej.
  • 3. - Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko.Na wierzchu ułożyć resztę malin.
    - Schłodzić kilka godzin w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy