Malinowe pucharki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Deser jest łatwy do zrobienia i znakomity w smaku. Nikt mu się nie oprze.

Składniki:

  • 2 białka
    2 szkl. malin
    1,5 szkl. cukru

Malinowe pucharki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Garść odkładamy, resztę miksujemy.
  • 2. Białka ubijamy na sztywno. Nie przerywając ubijania, wsypujemy szklankę
    cukru. Następnie stopniowo dodajemy zmiksowane maliny oraz resztę cukru. Ubijamy ok. 20 minut na sztywną pianę.
  • 3. Deser wkładamy do pucharków i wstawiamy na ok. 4 godziny do lodówki.
    Dekorujemy malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy