Deser Malinowe lato w miseczce

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dlaczego jest to szczególna potrawa? Łatwa do zrobienia i pozwala na wspomnienie lata przez cały rok.

  • 15 min

Składniki:

  • - biały ryż
    - maliny
    - śmietana 12 procentowa
    - cukier waniliowy

Deser malinowe lato w miseczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy ryż na wodzie z łyżeczką soli. Czekając aż się ugotuje mieszamy kilka łyżeczek śmietany z cukrem waniliowym i sokiem z malin. Ilość śmietany i cukru należy dopasować do ilości gotowanego ryżu i potrzebnych nam porcji.
  • 2. Po ugotowaniu ryż wsypujemy do miseczki. Na brzegu układamy maliny. Do środka nakładamy porcję przygotowanej śmietany i dekorujemy malinami. Gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy