malinowe koszyczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób

prosty pyszny deser zrobiony z zaledwie 3 składników

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • składniki na 6 sztuk :

    opakowanie ciasta francuskiego
    250 ml śmietany kremówki
    5-6 łyżek konfitury malinowej

Malinowe koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto francuskie dzielimy na 6 części, każdy kwadrat wkładamy w foremkę ( ja użyłam silikonowej do muffinów), wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą lub ryżem. pieczemy na rumiano ( ok 20 minut) w temp 200 stopni. studzimy.
    krem : śmietanę ubijamy na sztywno, następnie mieszamy delikatnie z konfiturą.
    po wystudzeniu ciastka wyjmujemy z foremek i wypełniamy malinowym kremem. na wierzch dajemy odrobinę konfitury.

    i gotowe. można jeszcze schłodzić godzinę lub 2 w lodówce, ale nie jest to konieczne.

Komentarze

Podobne przepisy