Malinowe babeczki z kremem maślano-budyniowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tartaletki z ciasta kruchego z delikatnym kremem i świeżymi malinami to po prostu kwintesencja lata.!!TORPEDA!!!

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO

    60 dag. maki pszennej
    40 dag.masła
    4 żółtka
    szczypta soli

    KREM

    1/2l. mleka
    2 czubate łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru pudru
    1 kostka masła
    1 żółtko
    16g.cukru waniliowego (małe opakowanie)
    600g. świeżych malin
    świeżą mięta do dekoracji





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowe babeczki z kremem maślano-budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść kruche ciasto z mąki,masła,żółtek i szczyptą soli.Schłodzić w lodówce.Rozwałkować.Wylepić nim foremki do babeczek.Piec 15minut w temperaturze 170`C.
    Budyń: Z pół litra mleka odlać 100m.Do reszty mleka dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz cukier waniliowy,wszystko razem dokładnie wymieszać trzepaczką,gotować na średnim ogniu cały czas mieszając aż zgęstnieje.Budyń ostudzić.W między czasie masło z cukrem pudrem oraz żółtkiem ucieramy na puszystą masę stopniowo dodajemy po łyżce budyniu.Krem nakładamy do babeczek przez rękaw cukierniczy.Na krem układamy maliny,dekorujemy świeżą miętą.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować