Malinowe ciasto na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasta jest poprostu naprawde pyszne, ale trzeba sie troszke napracowac. Ale mowia, ze co mas nie zabije to nas.... powali smakiem :) ciasto bez pieczenia :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na dużą tortownicę.

    Masa cytrynowa:

    330 ml śmietany kremówki,
    galaretka cytrynowa,
    3 łyżki cukru pudru,
    łyżeczka skórki startej z cytryny.

    1. Galaretkę przygotować wg przepisu podanego na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce.
    2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i, cały czas ubijając, stopniowo dodawać zimną galaretkę.
    3. Na koniec dodać skórkę otartą z cytryny i wymieszać.

    Masa kokosowa:

    25 dag wiórków kokosowych,
    2 szklanki mleka,
    25 dag masła,
    ćwierć szklanki cukru pudru.

    1. Wiórki zagotować z mlekiem i, mieszając, gotować, aż powstanie dość gęsta masa (o konsystencji gęstego budyniu), a następnie wystudzić.
    2. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puch i, cały czas ucierając, dodawać po łyżce wystudzonego kokosu.

    Dodatkowo:

    50 dag malin,
    2 paczki podłużnych biszkoptów (140 g), tak zwane paluchy
    szklanka zaparzonej herbaty z cytryną i łyżeczką cukru,
    tabliczka (100 g) mlecznej czekolady,
    opakowanie galaretki malinowej.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Malinowe ciasto na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Galaretkę malinową przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce.
    2. Biszkopty maczać w herbacie i układać na spodzie tortownicy.
    3. Na biszkopty wyłożyć przygotowaną masę cytrynową.
    4. Czekoladę drobniutko posiekać i rozsypać na masie cytrynowej.
    5. Następnie wyłożyć masę kokosową i ułożyć na niej maliny.
    6. Na wierz wylać tężejącą galaretkę malinową i ciasto wstawić do lodówki. Na godzinę przed podaniem wyjąć ciasto z lodówki.
    .

Porady

jezeli chcesz dac swojemu ciastu posmak kawy czy cappuccino, zrób espresso, czy zaparz cappuccino i namaczaj herbatniki. Mozesz dodac rum, wodke czy ulubiony likier( byle nie za slodko)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować