Malinowa polana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Szpinak umyć, obgotować i zmiksować w malakserze. Odcedzić z nadmiaru wody.
2. Całe jajka ubić z cukrem na gęsta masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać za pomocą łyżki. Dodać szpinak i ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na 2 duże blaszki i piec przez 45 minut w temperaturze 180°C.
3. Śmietanę ubić cukrem. Następnie dodać serki homogenizowane i wymieszać. 3/4 masy wyłożyć na 1 biszkopt, wyłożyć na nią cześć malin i zakryć masą.
4. Ciasto przykryć 2 biszkopt em i posmarować go resztą masy. Udekorować pozostałymi malinami i zalać ścinajacą się galaretką. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Komentarze