Malinowa Polana

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne i efektowne ciasto, które zachwyci wszystkich domowników.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki
    7 jajek
    0,5 szklanki oleju
    1,5 szklanki cukru
    350 g świeżego szpinaku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa:
    500 ml śmietany 30 %
    2 serki homogenizowane o smaku waniliowym
    2 łyżki cukru
    Dodatkowo:
    400 g malin
    2 zielone galaretki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Malinowa polana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Malinowa polana 1. 1. Szpinak umyć, obgotować i zmiksować w malakserze. Odcedzić z nadmiaru wody.
    2. Całe jajka ubić z cukrem na gęsta masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać za pomocą łyżki. Dodać szpinak i ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na 2 duże blaszki i piec przez 45 minut w temperaturze 180°C.
    3. Śmietanę ubić cukrem. Następnie dodać serki homogenizowane i wymieszać. 3/4 masy wyłożyć na 1 biszkopt, wyłożyć na nią cześć malin i zakryć masą.
    4. Ciasto przykryć 2 biszkopt em i posmarować go resztą masy. Udekorować pozostałymi malinami i zalać ścinajacą się galaretką. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować