Malinowa pianka

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

To lekki i puszysty deser w sam raz na letnie dni.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 białka,
    - ¾ szklanki cukru,
    - 0,5 l malin ( do deseru)
    - 1 szklanka malin na mus.
    - 1/3 tabliczki czekolady na dekorację

Malinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Malinowa pianka 1. Szklankę malin przeznaczona na mus miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Gdy cukier całkiem się rozpuści dokładamy stopniowo maliny. Cały czas ubijamy.
    Gotową piankę przekładamy do pucharków. Polewamy malinowym musem. Całość posypujemy tartą czekoladą. Pucharki odkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Porady

Deser możemy przygotować z mrożonych malin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy