Malinowa a'la Delicja bez pieczenia

3 (1 ocen)

Ciasto na spodzie z biszkoptów, z galaretką i owocami, czekoladową masą, oblane gorzką czekoladą.Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:)

Składniki:

  • ok 200 g biszkoptów,
    2 łyżki masła (w temp. pokojowej)
    600 g malin,
    3 galaretki malinowe,
    800 g śmietany 30%,
    300 g czekolady gorzkiej,
    łyżka żelatyny,
    2 łyżki cukru,
    ok 2 łyżek kakao
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Malinowa a'la delicja bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty kruszmy bardzo drobno, Dodajemy masło i mieszamy.
    Wykładamy na spód dużej blachy. Wkładamy do lodówki na kilka minut.
  • 2. W tym czasie rozrabiamy galaretki w 1 200 ml gorącej wody oraz żelatynę w pół szklanki ciepłej wody - odstawiamy do ostygnięcia.
  • 3. Na spód naszego ciasta wykładamy maliny, na które bardzo powoli - najlepiej łyżką wylewamy galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia.
    Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno.
  • 4. Czekoladę - 200 g rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzoną dodajemy wraz żelatyną do śmietany.
    Gotową masę wykładamy na galaretkę, posypujemy kakao i rozpuszczoną (100g) czekoladą w kąpieli wodnej.
    Wstawiamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować