Malinka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kiedy robi się coraz cieplej lubię przygotowywać sernik na zimno. Pycha ...

  • 50 min

Składniki:

  • - 3 paczki herbatników
    - 1 kg. sera waniliowego
    - 20 dag malin rozmrożonych
    - 5 galaretek malionowych
    - 4 żółtka
    - 1/2 szkl. cukru
    - 200 g margaryny

Malinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki wykładamy na blaszkę 25 x 30 cm.
  • 2. 2 galaretki rozpuszamy w 250 ml wrzątku. Pozostałe galaretki rozpuszamy w 0,5 l wrzątku i chłodzimy.
  • 3. Margarynę ucieramy z 1/2 szkl. cukru i 4 żółtkami, łączymy z serem wsypujemy maliny cały czas wolno miksujemy masę na koniec wlewamy tężejącą galaretkę ( 250 ml). Całą masę kładziemy na herbatniki , wkładamy na 10 min do lodówki po czym wylwamy kolejną galaretkę na wierzch masy serowej i znowu wkładamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy