MALIBU

0 (0 ocen)

  • 20 min

Malibu z własnej roboty cieszy się dobrym smakiem i powodzeniem wśród moich znajomych i rodziny już od 4 lat. Gości na naszych stołach w każde Święta.ANNA SAJA CZAPLINEK

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 0,7 L WÓDKI CZYSTEJ (dowolnej)
    • 2 PUSZKI MLEKA ZAGĘSZCZONEGO SŁODZONEGO 2 X 530ML
    • 1 PUSZKA MLEKA ZAGĘSZCZONEGO NIESŁODZONEGO OK. 400-450ML
    • 100-150G WIÓREK KOKOSOWYCH

Malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE
    1. Do dużego słoika ok. 1,5 – 1,7 l wsypać całość wiórek kokosowych i zalać to wszystko 0,7l wódki. Słoik zakręcić i postawić w temperaturze pokojowej na ok. 3 tygodni. Proszę uważać aby słoik nie stał na słońcu. Co 3-4 dni należy potrząsnąć słoikiem ale wiórki na nowo łączyły się z wódką.
    2. Po 3 tygodniach odcedzić wiórki przez gazę a wódkę połączyć z 3 puszkami mleka. W razie zbyt mocnego smaku alkoholu można jeszcze dolać trochę mleka niesłodzonego.
    3. Całość wymieszać i przelać do ozdobnych butelek.
    4. Likier trzymać cały czas w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy