Malibu z własnej roboty cieszy się dobrym smakiem i powodzeniem wśród moich znajomych i rodziny już od 4 lat. Gości na naszych stołach w każde Święta.ANNA SAJA CZAPLINEK
20 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
• 0,7 L WÓDKI CZYSTEJ (dowolnej)
• 2 PUSZKI MLEKA ZAGĘSZCZONEGO SŁODZONEGO 2 X 530ML
• 1 PUSZKA MLEKA ZAGĘSZCZONEGO NIESŁODZONEGO OK. 400-450ML
• 100-150G WIÓREK KOKOSOWYCH
1.PRZYGOTOWANIE
1. Do dużego słoika ok. 1,5 – 1,7 l wsypać całość wiórek kokosowych i zalać to wszystko 0,7l wódki. Słoik zakręcić i postawić w temperaturze pokojowej na ok. 3 tygodni. Proszę uważać aby słoik nie stał na słońcu. Co 3-4 dni należy potrząsnąć słoikiem ale wiórki na nowo łączyły się z wódką.
2. Po 3 tygodniach odcedzić wiórki przez gazę a wódkę połączyć z 3 puszkami mleka. W razie zbyt mocnego smaku alkoholu można jeszcze dolać trochę mleka niesłodzonego.
3. Całość wymieszać i przelać do ozdobnych butelek.
4. Likier trzymać cały czas w lodówce.
Komentarze