Malibu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Malibu to mleczno-kokosowy likier, doskonały sam jak również jako drink z mlekiem czy coca-colą.Prosty przepis, tylko trzeba około tygodnia poczekać na degustację;) Z podanej ilości wychodzi 1l Malibu

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiórki kokosowe: 15 dekagramów
    - mleko skondensowane słodzone: 1 sztuka
    - niesłodzone mleko skondensowane: 1 sztuka
    - wódka: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Wódki

Malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki wsypać do 1,5l słoja, zalać wódką i odstawić na kilka dni (ok.5dni do tygodnia) żeby alkohol przeszedł kokosem;) Alkohol ma być szczelnie zamknięty żeby nie wywietrzał;) od czasu do czsu wstrząsnąć. Po kilku dniach wiórki odsączyć przez gazę. Oba rodzaje mleka w osobnym naczyniu połączyć ze sobą, po czym wymieszać z płynem alkoholowym.
    Przechowywać w lodówce. Podawać schłodzone.
    p.s. Odsączone wiórki nie wyrzucać! Można je wykorzystać do ciasta Rafaello, Alkoholika lub zrobić trufelki kokosowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wódka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować