Małe tarty zgrzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny obiad ......

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -20 dkg mąka pszenna,
    -10 dkg masło,
    -1 sztuka jajko,
    -1 sztuka żółtko,
    -sól,
    -30 dkg podgrzybki świeże,
    -1 łyżka masło,
    -1 sztuka cebula,
    -200 mililitrów śmietana 30 %,
    -2 sztuki jajka,
    -sól morska- MŁYNEK,
    -pieprz czarny mielony

Małe tarty zgrzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła, jajka, szczypty soli zagnieść ciasto.
    Wstawić do lodówki, zawinięte w folię aluminiową na 1 h.
    Grzyby umyć, obgotować, pokroić w plastry.
    Cebule obrać i pokroić .
    Na patelni rozgrzać masło, smażyć cebulę i grzyby przez około 15-20 minut, doprawić solą
    i pieprzem.Ciasto rozwałkować , foremki nim wykleić(małe do tarty).
    Śmietanę z jajkami, roztrzepać doprawić solą, pieprzem.
    Masę przelać do foremek na ciasto, dodać przygotowane grzyby, lekko docisnąć.
    Piec w temperaturze 190 stopni około 35 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy