Małe śpiochy.

0 (0 ocen)

Śpiochy to ulubione śniadanko moich maluchów.

Składniki:

  • • 2 kromki chleba tostowego
    • Pół łyżeczki masła
    • 1 parówka
    • 4 plasterki ogórka
    • 2 plasterki sera żółtego
    • Gałązka natki pietruszki
    • Keczup
    • 1 kromka chleba pełnoziarnistego
    • 2 liście sałaty karbowanej
    • Mała marchewka
    • Rzodkiewka
    • 1 czarna oliwka
    • Kawałek czerwonej i żółtej papryki

Małe śpiochy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Warzywa umyć.
    • Kromki chleba tostowego przekroić na pół. Posmarować lekko masłem. Parówki przekroić w poprzek na pół, a potem jeszcze wzdłuż na pół. Ułożyć je na kromkach chleba i przykryć ½ plasterka sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i na kilka minut. Potem polać je keczupem, zrobić poduszeczki z ogórka i włoski z natki pietruszki.
    • Kromkę chleba pełnoziarnistego posmarować masłem. Ułożyć na niej sałatę i marchewkę przekrojoną wzdłuż na pół. Zrobić czapki z rzodkiewki.
    • Z papryki zrobić buźki, a z oliwek oczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy