Małe murzynki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Łatwe, szybkie i pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki mąki
    2 stołowe łyżki kakao
    1 torebka cukru waniliowego
    7 łyżek stołowych wody
    1 kostka margaryny
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Małe murzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, kakao, margarynę, wodę i cukier waniliowy rozpuścić mieszając. Następnie ostudzić. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Do ostudzonej masy dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać białka. Wymieszać łyżką. Wlać do foremek na muffinki. Piec ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.

Porady

Można przystroić według uznania:)

Komentarze

Podobne przepisy