Małe mięsne kuleczki w sosie myśliwskim

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo pyszne kuleczki w aromatycznym sosie pieczarkowym z dodatkiem ogórka.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • Cebula
    • ½ szk. bułki tartej
    • Jajko
    • Pieprz
    • Sól
    • Szczypta czosnku
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 4 ogórki konserwowe
    • 10 dag pieczarek
    • 4 suszone podgrzybki

    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 3 listki laurowe
    • Chili
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Małe mięsne kuleczki w sosie myśliwskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso wykładamy do miski.
  • cebula 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, cześć dodajemy do mięsa.
  • jajko 3. Wbijamy jajko i dodajemy czosnek.
  • bułka tarta 4. Wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kuleczki 5. Wszystko dokładnie mieszamy i robimy małe kotleciki.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • boczek 6. Boczek kroimy drobno, następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju
  • cebula 7. Dodajmy drugą część pokrojonej cebuli.
  • pieczarki 8. Pieczarki kroimy i również dodajemy do boczku
  • 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ogórki 10. Na koniec dodajemy pokrojone w słupki ogórki
  • liść laurowy 11. W garnku gotujemy 1 ½ szk. wody i przekładamy pieczarki z ogórkiem oraz boczkiem, dokładamy suszone grzyby , ketchup oraz liść laurowy, gotujemy
  • sos 12. Mąkę rozrabiamy w małej ilość zimnej wody i hartujemy sos
  • danie 13. Na koniec wkładamy kuleczki mięsne, chwilę gotujemy.
  • kuleczki 14. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować