Małe kalmary nadziewane fetą

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na kalmary – przepis jest bardzo prosty, a danie zniewalające:) Zachęcam do zajadania się kalmarami, są pyszne, dietetyczne i bardzo zdrowe!

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kg małych oczyszczonych kalmarów,
    - 250g sera typu feta,
    - kilka przepołowionych pomidorków koktajlowych,
    - oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Małe kalmary nadziewane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone kalmary ( faszerujemy fetą do 2/3 ich objętości. W połowie faszerowania do każdego kalmara dokładamy pomidorka koktajlowego.
  • Gotowe do pieczenia kalmary 2. Gotowe owoce morza układamy jeden przy drugiem w formie do tart. Całość sowicie zraszamy oliwą z oliwek i zapiekamy około 20 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180ºC (termoobieg).

Porady

Do farszu ewentualnie można dodać czosnek. Gotowe owoce morza skrapiamy sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śródziemnomorska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować