Makron ryżowy z tuńczykiem, cukinią i pomidorami

4.5 (188 ocen)

  • 10 min

Ekspresowe danie, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 10 minut. Pożywny makaron ryżowy nie wymaga gotowania, a skomponowany z pysznymi składnikami zapewni obiad w kilka chwil.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g pełnoziarnistego makaronu ryżowego
    1 puszka tuńczyka w całości (w sosie własnym)
    1 mała cukinia
    10 pomidorków koktajlowych
    1 mała cebula
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1 łyżeczka przyprawy 5 smaków chińskich
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    1 papryczka chili (lub 1/4 łyżeczki chili w proszku)


Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Makron ryżowy z tuńczykiem, cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron przygotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej pokrojone drobne cebulę i papryczkę chili. Po chwili dodać krążki cukinii. Chwilę podsmażyć. Dodać odcedzony makaron, tuńczyka oraz połówki pomidorków koktajlowych. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków chińskich. Makaron podawać gorący zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować