MAKOWIEC Z JABŁKAMI- BEZ CIASTA

4.96 (185 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczny i wilgotny

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 szklanki maku,
    ¾ masła o gramaturze 250 gram,
    1,5 szklanki cukru pudru,
    2 szklanki jabłek startych,
    8 żółtek,
    zapach migdałowy,
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
    8 łyżek kaszy manny.
Wystaw ocenę:

4.96 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec z jabłkami- bez ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak sparzyć wrzątkiem, odstawić na kilka godzin, potem osączyć i 2 razy zemleć.
    Utrzeć żółtka z cukrem i masłem. wymieszać z makiem, jabłkami, zapachem i kaszą połączoną z proszkiem do pieczenia. dodać ubitą pianę z białek/8/ na sztywno ze szczyptą soli. Piec w tortownicy 24 cm ok. 55 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować