Makowiec z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Smak z mojego dzieciństwa.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 9 jaj
    30 dag maku
    1 margaryna
    9 łyżek kaszy manny
    25 dag cukru pudru
    60 dag startych jabłek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    zapach rumowy

Makowiec z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1u3g6ku 1. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch dodając żółtka. Mak sparzyć, przekręcić 3 razy przez maszynkę, dodać do utartej margaryny. Delikatnie wymieszać dodając kaszę manną, jabłka, proszek oraz pianę z białek. Na końcu dodać zapach rumowy.Piec w temp. 160 stopni przez godzinę.

Porady

Idealnie wygląda polany polewą. Można dodać ulubione bakalie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy