Makowiec przekładany

4.48 (153 ocen)

Ciasto idealne na wyjątkowe okazje.

Składniki:

  • -1,5 szkl. mąki
    -1 szkl. cukru
    -4 jajka
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -20 dag. maku
    -1 paczka płatków migdałowych
    -1 łyżeczka cukru pudru
    -krem karpatka
    -1 kostka masła
    -śmietana kremówka
    -śmietan Fix
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makowiec przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubić z cukrem następnie dodać do nich żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszać i wylać ciasto na blachę. Piec ok. 35 min. w 180 stopniach.
    2.Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta, przekroić na dwie równe częsci.
    3.Ugotować karpatkę.
    4.Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan Fixem.
    5.Cisto przekładamy w nastepującej kolejności: 1.ciasto
    2.karpatka. 3.ciasto. 4.ubita śmietana. 5.migdały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować