Makowiec na kruchym z masą kokosową

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.

Moje wymyślone ciasto ale wszystkim smakowało.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    3 szkl. Mąki
    Szkl, cukru
    Cukier waniliowy
    5 żółtek
    3 łyżki śmietany
    20 dag margaryny
    Łyżka octu
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa makowa:
    2 szkl, gotowej masy makowej
    5 białek
    2 łyżeczki kakao
    Masa:
    3 szkl, mleka
    2 budynie wanuliowe
    20 dag cukru pudru
    25 dag margaryny
    10 dag kokosu 4 łyżki cukru
    10 dag masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowiec na kruchym z masą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:
    Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Wyłożyć spód blaszki.
    Masa makowa:
    Białka ubic na sztywno. Dodać mak i kakao, wylac na ciasto. Piec w tem. 180 C ok 30 min.
    Masa:
    Z mleka ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem dodać budyń. Masło roztopić na patelni wsypać kokos wymieszany z cukrem smażyć. Wystudzić, dodać do masy.
    Gotową masę wyłożyć na wystudzony placek makowy. Ja posypałam pokruszonymi biszkoptami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować