Makowiec japoński

  • wyświetlono: 1358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Pyszne ciasto bez mąki dla odchudzających się łasuchów:)

Bilcia

Składniki

- 1 szklanka cukru
- 8 jaj
- 20 dag margaryny
- 500 g sparzonego i zmielonego maku
- 5 jabłek
- 1 szklanka kaszy manny
- 1 czubata łyżka proszku do pieczenia
- ewentualnie rodzynki

Sposób przygotowania przepisu:

Makowiec japoński

  • 1. Margarynę topimy i studzimy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy do nich roztopiony tłuszcz i resztę składników. Dokładnie mieszamy. Na koniec możemy dodać rodzynki. Dużą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp 180C ok godziny. Można polać czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzujabłkamaktanieciasto bez mąki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1n455qr

Dodane przez: Monika Matysiak

Makowiec z jabłkami (makowiec japoński)

Delikatne, miękkie i wilgotne,...

Makowiec japoński na kruchym cieście

Dodane przez: Lolcz

Makowiec japoński na kruchym cieście

Świąteczna wersja makowca. Jest...

image-1v57rwp

Dodane przez: elapolo

Japoński makowiec

To połączenie maki i jabłek jest...

Japoński makowiec z pijaną śliwką

Dodane przez: Jaga85

Japoński makowiec z pijaną śliwką

Makowiec japoński to jeden z moich...

image-26geolv

Dodane przez: Ewelina Marcin

Japoński makowiec z musem jabłkowym

Idealne ciasto dla fanów makowca...

Makowiec japoński ze śmietaną

Dodane przez: juchab

Makowiec japoński ze śmietaną

Rozkosz podniebienia

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE