MAKOWIEC JAPOŃSKI

  • wyświetlono: 4439 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

"Nie obfitość wiedzy, ale wewnętrzne odczuwanie i smakowanie rzeczy zadowala i nasyca duszę"

agus11013
  • 70min

Składniki

40 dag maku suchego
1 margaryna
40 dag cukru pudru
60 dag jabłek
9 jajek
8-9 łyżek kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka włoskich orzechów-pokrojonych
10 dag rodzynek

Sposób przygotowania przepisu:

MAKOWIEC JAPOŃSKI

  • 1. Mak sparzyć we wrzącym mleku, wystudzić, przekręcić przez maszynkę 2 razy.
    Jabłka obrać zetrzeć na grubej tarce.
    Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodawać powoli żółtka, przekręcony mak, jabłka (starte), kaszę mannę i pozostałe składniki.Na końcu dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy.
    Pieczemy w temp.170* około 40-45 minut.
    Po upieczeniu ciacho polać polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkaorzechymak

Komentarze

Podobne przepisy

Japoński makowiec z pijaną śliwką

Dodane przez: Jaga85

Japoński makowiec z pijaną śliwką

Makowiec japoński to jeden z moich...

Szybki makowiec japoński

Dodane przez: Violetka76

Szybki makowiec japoński

Pierwszy raz przygotowałam makowca...

image-26geolv

Dodane przez: Ewelina Marcin

Japoński makowiec z musem jabłkowym

Idealne ciasto dla fanów makowca...

image-1n455qr

Dodane przez: Monika Matysiak

Makowiec z jabłkami (makowiec japoński)

Delikatne, miękkie i wilgotne,...

Makowiec japoński na kruchym cieście

Dodane przez: Lolcz

Makowiec japoński na kruchym cieście

Świąteczna wersja makowca. Jest...

Makowiec japoński ze śmietaną

Dodane przez: juchab

Makowiec japoński ze śmietaną

Rozkosz podniebienia

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE