Makowiec

  • wyświetlono: 659 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jest delikatny, puszysty, po prostu doskonały. Robię go na każdą okazję.

  • 60min

Składniki

0,5 kg maku, 35 dkg cukru, 8 jaj, 10 dkg bułki tartej, zapach migdałowy,1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Makowiec

  • 1. Mak sparzyć wrzątkiem,a następnie przekręcić przez maszynkę. Żółtka utrzeć z połową cukru. Mak ucierać mikserem i dodawać utarte żółtka, bułę tartą, proszek do pieczenia, zapach. Ubić pianę z białek z resztą cukru i dodać do masy makowej delikatnie mieszając.

Porady

Piec na pergaminie około 30-40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieciasto na każdą okazjedanie świątecznemakowiec

Komentarze

Podobne przepisy

makowiec

Dodane przez: gogusia

Makowiec

Bardzo makowe ciasto.

Makowiec

Dodane przez: RedakcjaPP

Makowiec

Idealny na stół świąteczny lub...

makowiec

Dodane przez: Sayuri

Makowiec

Bardzo łatwy w przygotowaniu z...

Makowiec japoński

Dodane przez: RedakcjaPP

Makowiec japoński

Przepis na ten makowiec japoński...

image-16ar083

Dodane przez: Konto nieaktywne

Makowiec

Nieodłączny na Boże Narodzenie.

makowiec

Dodane przez: pati197799

MAKOWIEC

Smaczne wilgotne ciasto doskonałe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE