Makowe gofry ze śmietaną serowo - wiśniową i owocami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne chrupiące gofry z delikatną śmietanką wiśniową to wspaniałe rozwiązanie na słodką przekąskę.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    15 dag masła
    15 dag cukru
    200 g śmietanki 30%
    20 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki maku
    4 jaja
    szczypta soli

    KREM:

    150 g serka wiśniowego
    200 g smietanki 30%

    PONADTO:
    czereśnie lub wiśnie
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Makowe gofry ze śmietaną serowo - wiśniową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier, szczyptę soli utrzeć, dodawać po 1 jaju.
  • 2. Ucierając dodać mąkę, śmietanę, proszek do pieczenia i mak. Wymieszać.
  • 3. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem wiśniowym. Schłodzić.
  • 4. Gofry piec w gofrownicy na złoty kolor. Wystudzić na kratce.
  • 5. Wystudzone gofry podwawać z kleksem śmietany wiśniowej, udekorować czereśniami lub wiśniami, posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować