Pyszne półkruche ciasteczka z makiem przełożone marmoladą wieloowocową. Nie można się od nich oderwać. Jeżeli lubicie bardziej słodkie ciastka, to dodajcie więcej cukru.
60 min
Składniki:
Składniki:
3/4 szklanki kwaśnej śmietany
4 żółtka
500 g mąki
250 g masła
3 łyżki maku
3 łyżki cukru
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
marmolada wieloowocowa
cukier puder
Makowe ciasteczka na śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zagnieść, ciasto rozwałkować. Foremką w kształcie kwiatka lub inną wycinać ciasteczka, układać na blasze i piec około kwadransa w 180*C. Po wystudzeniu smarować marmoladą, sklejać po dwa i posypać cukrem pudrem.
Komentarze