Makowe babeczki do góry nogami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, kruche babeczki,z dżemem i lekkim kremem.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki pszennej
    0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    2 łyżki cukru pudru
    pół margaryny
    2 łyżki maku
    cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    1 masło roślinne
    4 łyżki cukru pudru
    serek homogenizowany waniliowy 20 dag.
    Dodatkowo:
    10 foremek na babeczki wysmarowane tłuszczem
    1 dżem truskawkowy
    listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Krem

Makowe babeczki do góry nogami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makowe babeczki do góry nogami 1. Ze składników na ciasto zagniatam ciasto. Wkładam do foliowego woreczka i do lodówki na pół godziny. Wałkuje je, wycinam koła i wylepiam foremki..Z części ciasta wycinam koła, będą to spody, też 10 sztuk. Babeczki piekę 25 minut, a spody 15 minut w temp. 180 stopni.
  • Makowe babeczki do góry dnem 2. Robię masę. Ucieram masło i dodaję cukier,aromat i serek. Ucieram do białości.
  • Makowe babeczki do góry nogami 3. W korpusy babeczek nakładam dżem,krem i przykrywam ciasteczkiem.
  • Makowe babeczki do góry nogami 4. Ciastko odwracam do góry nogami.
  • Makowe babeczki 5. Ozdabiam pozostałym kremem,malinami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować