Ciasto makowa panienka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Białka ubić na sztywną pianę.
Stopniowo dodawać cukier.
Kiedy masa będzie sztywna dodajemy cukier
Kolejno dodać żółtka.
Wsypać mak, wiórki kokosowe, migdały
Wszystko wymieszać
Wylać na blachę. Piec 40minut w temperaturze 170°
Masa
Żółtka, cukier, budyń i mąkę zmiksować ze szklanką mleka.
Pozostałe mleko zagotować.
Na gotujące wlać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia.
Chwile gotować.
Wystudzić
Miękkie masło utrzeć na puch
Po chwili dodajemy po 1 łyżce budyniu
Na koniec dodać sok z cytryny.
Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na blat biszkoptowy położyć konfiturę,a następnie masę budyniową. Przykryć drugim biszkoptem.
W garnuszku gotujemy wodę.
Wkładamy miskę, dodajemy czekoladę.
Rozpuszczamy.
Komentarze