Makaronowy kociołek warzywno- drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron osolić i ugotować według opakowania.
Filety, kiełbasę, cebulę pokroić w kostkę. Filety przyprawić solą,vegetą, pieprzem i papryką.Najpierw na patelnię wrzucić filety. Podsmażyć lekko, potem dodać kiełbasę i cebulę. Smażyć aż się wszystko zarumieni. Następnie dodać do makaronu.
2.W garnku podgotować warzywa z łyżeczką masła. Potem je odcedzić i dodać do makaronu.
3.Szpinak umieścić w małym garnuszku wraz z posiekanym czosnkiem. Dusić aż się rozpuści woda i lekko wyparuje. Następnie dodać do makaronu. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku.
Porady
Jeszcze lepiej będzie smakowało jeśli doda się pieczarki.
Komentarze