Makaronowy kociołek warzywno- drobiowy

0 (0 ocen)

Pyszne połączenia warzyw, szpinaku, filetów drobiowych, kiełbaski z makaronem. Najlepiej smakuje na ciepło. Szybkie i proste w wykonaniu.

Składniki:

  • - 1 mała paczka makaronu świderki
    - 2 filety z piersi kurczaka
    - 2 pętka kiełbasy śląskiej
    - 2 cebule
    - 1 paczka warzyw mrożonych (brokuł, kalafior itp.)
    - 1 łyżeczka papryki ostrej
    - 1 łyżeczka soli
    - 1/2 łyżeczki pieprzu
    - 1/2 łyżeczki vegety
    - 1 łyżeczka masła
    - 5 kostek szpinaku mrożonego ( ok. 1 szkl.)
    - 2 ząbki czosnku

Makaronowy kociołek warzywno- drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron osolić i ugotować według opakowania.
    Filety, kiełbasę, cebulę pokroić w kostkę. Filety przyprawić solą,vegetą, pieprzem i papryką.Najpierw na patelnię wrzucić filety. Podsmażyć lekko, potem dodać kiełbasę i cebulę. Smażyć aż się wszystko zarumieni. Następnie dodać do makaronu.
  • 2. W garnku podgotować warzywa z łyżeczką masła. Potem je odcedzić i dodać do makaronu.
  • 3. Szpinak umieścić w małym garnuszku wraz z posiekanym czosnkiem. Dusić aż się rozpuści woda i lekko wyparuje. Następnie dodać do makaronu. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku.

Porady

Jeszcze lepiej będzie smakowało jeśli doda się pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy