Makaronowe mufinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw gotujemy makaron al dente.
2.Szalotkę kroimy w piórka, czosnek siekamy i szklimy razem na oleju. Pieczarki obieramy, pokroimy w ósemki i dodajemy na patelnię. Pomidor kroimy w drobną kostkę - dodajemy na patelnię. Dusimy chwilę, aby sos odparował. Doprawiamy solą i pieprzem.
3.Jak makaron się ugotuje dodajemy do niego przygotowany sos, pokrojoną w kostkę szynkę, bazylię i mieszamy. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą farmy na mufinki.
4.W osobnej miseczce mieszamy śmietanę z jajkami. Wylewamy do mufinków. Mufinki posypujemy tartym żółtym serem. Formę wstawiamy do piekarnika na 30 min., temp. 180 st. Podajemy na gorąco.
Komentarze