Makaronowe muffiny z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Niebo w gębie :) Moja córka Wiktoria nie mogła się od nich oderwać :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 400 g makaronu nitki cienkiego jak do rosołu
    20 dag kiełbasy żywieckiej cienko pokrojonej
    1 mała zielona papryka
    1 kulka mozarelli
    200 g kwaśnej śmietany 18 %
    5 jajek
    1 koncentrat pomidorowy (ja użyłam Madero z Biedronki)
    1 średnia cukinia
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Makaronowe muffiny z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Cukinię umyć, pokroić na cienkie plasterki (ja użyłam szatkownicy) i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
  • nikolaxxxx 2. Makaron ugotować na pół miękko. Odcedzić , dać do miski. Paprykę i mozarellę pokroić w mniejszą kostkę i wrzucić do makaronu. Wbić całe jajka, dodać śmietanę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i przyprawa uniwersalna. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • nikolaxxxx 3. Przesmażoną cukinią obłożyć boki foremek (najlepiej silikonowych) i w środek nakłądać łyżką farsz z makaronu. Na srodku każdej muffinki układać różyczkę z kiełbasy żywieckiej.
  • nikolaxxxx 4. 5 plasterków kiełbasy nałożyć na siebie.
  • nikolaxxxx 5. Następnie zwinąć do środka plasterki w rulonik.
  • nikolaxxxx 6. Przeciąć w połowie.
  • nikolaxxxx 7. Różyczki układać przeciętą stroną na każdej muffince. Piec 45 minut w 180 st C.

Porady

Muffinki podawać na ciepło polane ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować