Makaronowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2.W formie muffinkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą układamy po łyżce makaronu, pokrojonego kabanosa, posypujemy szczyptą czubrycy i mieszanką ziół, startym żóltym serem
3.Orzeszkiobieramy z łupinek i brązowych skórek. Wrzucamy na suchą patelnię i prażymy około 5 minut. Jeszcze ciepłe (uwaga nie gorące) siekamy nożem.
4.Jajka łączymy z mlekiem, mąką, sodą solimy i pieprzymy, na końcu wrzucały 1 1/2 łyżki posiekanych orzechów. Dokładnie mieszamy i zalewamy produkty w foremkach. Na końcu każdą muffinkę posypujemy szczypta posiekanych orzechów.
5.Pieczemy około 15 minut w temperaturze około 220 stopni.
Komentarze