Makaronowe muffiny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Świetny pomysł ciepłe śniadanie i takie muffiny zastąpią nam idealnie tradycyjny omlet.

  • 30 min

Składniki:

  • A. SKŁADNIKI PODSTAWOWE ZESTAWU
    20 dag sera edamskiego
    80 g makaronu nitki (cienutkie)
    2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych

    B. SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY
    3 kabanosy wieprzowe

    C.SKŁADNIKI ROBOCZE
    150 ml mleka
    3 jajka
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka sody
    sól i pieprz
    czubryca zielona
    mieszanka ziół suszone pomidory+czarnuszka+czosnek niedźwiedzi
    łyżka masła
    bułka tarta

    D. DO DEKORACJI
    liście bazylii

Makaronowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  • muffiny 2. W formie muffinkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą układamy po łyżce makaronu, pokrojonego kabanosa, posypujemy szczyptą czubrycy i mieszanką ziół, startym żóltym serem
  • 3. Orzeszkiobieramy z łupinek i brązowych skórek. Wrzucamy na suchą patelnię i prażymy około 5 minut. Jeszcze ciepłe (uwaga nie gorące) siekamy nożem.
  • muffinki 4. Jajka łączymy z mlekiem, mąką, sodą solimy i pieprzymy, na końcu wrzucały 1 1/2 łyżki posiekanych orzechów. Dokładnie mieszamy i zalewamy produkty w foremkach. Na końcu każdą muffinkę posypujemy szczypta posiekanych orzechów.
  • muffin 5. Pieczemy około 15 minut w temperaturze około 220 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy