" Makaronowe kotleciki ze smażonym porem "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Chrupiące kotlety makaronowe z dodatkiem smażonego pora , w sam raz na jesienny obiad.

  • 5 min

Składniki:


  • - makaron wstążki - tagiatelle - 1 garść
    - por - 2 szt
    - sól - 1 szczypta
    - pieprz - 1 szczypta
    - tymianek - 1 szczypta
    - jajko - 2 szt
    - mąka ziemniaczana - 1 łyżka
    - bułka tarta - ok. 150 g

" makaronowe kotleciki ze smażonym porem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu , przelewamy zimną wodą.
    Drobno siekamy.

    Surowe pory oczyszczamy i bardzo drobniutko kroimy.

    Mieszamy z makaronem.

    Do masy wbijamy jajka.

    Dodajemy mąkę ziemniaczaną i 3/4 bułki tartej.

    Doprawiamy solą , pieprzem i tymiankiem.

    Mieszamy.

    Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki.

    Obtaczamy w reszcie bułki.

    Smażymy na mocno rozgrzanym oleju uważając , by się nie przypaliły!


    Zajadamy np. z sosem czosnkowym!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy