" Makaronowe koszyczki z musem jabłkowo - cynamonowym "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne koszyczki z makaronu lasagne z aromatycznym musem jabłkowo - cynamonowym , orzechami laskowymi i zakręconym kleksem słodkiej śmietany.

  • 30 min

Składniki:

  • ( na 4 szt )
    - makaron lasagne - 2 szt
    - jabłko - 2 szt
    - orzechy laskowe - 50 g
    - cynamon - 1 łyżeczka
    - śmietana 36% - 100 ml
    - cukier puder - 2 łyżki
    - olej do głębokiego smażenia - 500 ml

" makaronowe koszyczki z musem jabłkowo - cynamonowym " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koszyczki makaronowe 1. Makaron lasagne gotujemy al dente.
    Odsączamy.
    Kroimy na połówki.
    Każdą połówkę wkładamy do chochelki na zupę.
    Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.
    Wkładamy do nagrzanego głębokiego oleju.
    Smażymy kilka minut do zarumienienia.
    Wyciągamy.
    Odstawiamy do osuszenia.

    Jabłka obieramy.
    Kroimy w kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem.
    Dodajemy pokrojone na pół orzechy.

    Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki.
    Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem.
    zajadamy!
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy