Makaronowa uczta z brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.A więc jak zawsze zaczynamy od gotowania makaronu, potrawa jest szybka więc podczas gotowania możemy dużo innych rzeczy zrobić :) Następnie pieczarki oczyszczamy SZMATKĄ LUB RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM !!! nie płuczemy wodą, bo pod czas płukania/mycia chłoną wodę co źle wpływa na ich smak i jakość. Kroimy pieczarki na plasterki, nóżki także i smażymy na masełku do zarumienienia. Podsmażone pieczarki zdejmujemy na osobny talerz/miskę a na tej patelni podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pastę z pomidorów, śmietanę, zmniejszamy palnik i redukujemy nasz sos aż będzie gęsty i pomarańczowy (co jakiś czas mieszamy). Na koniec do sosu dodajemy bazylię, sól i pieprz. Nakładamy makaron, sos, pieczarki i ser. Jeżeli mamy to świeżą bazylię i smacznego :) Także można ser brie zastąpić żółtym gouda i zapiec mniam ;)
Komentarze