MAKARONOWA SAŁATKA ROZMAITOŚCI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To pomysł na pyszną sałatkę a przy tym tzw. "czyszczenie lodówki" bo zawsze jakieś różne końcówki produktów nam zostaje więc czemu by nie połączyć ich razem, przy okazji nie marnujemy i nie wyrzucamy a NOWA sałatka nam powstanie.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g dowolnego ugotowanego makaronu
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 kawałki marynowanej papryki
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 ogórek gruntowy
    1 łyżka pasty pietruszkowej
    sól, pieprz
    1 łyżka mieszanki TRIO Seeds - czarny sezam, biały sezam oraz złote siemię lniane
    1 łyżeczka oleju z Nasion Chia
    kawałek sera pleśniowego

    pasta pietruszkowa:

    2 solidne garście zielonej natki pietruszki
    1-2 ząbki czosnku ( w zależności od upodobań )
    solidna szczypta soli
    ok. 50 ml oleju / oliwy z oliwek
    oraz odrobina oleju / oliwy z oliwek na zalanie wierzchu pasty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Papryka marynowana Pasty Ser

Makaronowa sałatka rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę i pozostałe składniki przekładamy do blendera i miksujemy na gładką papkę i gotowe. Przekładamy do wyparzonego słoiczka a wierzch zalewamy olejem / oliwą - wtedy dłużej możemy taką pastę przechowywać 3-4 tyg.
  • 2. Do ugotowanego makaronu dodajemy pastę pietruszkową, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojonego w kostkę ale nie obranego ogórka, pokrojonego lub pokruszonego sera pleśniowego, kukurydzę, tuńczyka z puszki, łyżkę mieszanki nasion, sól, pieprz oraz olej z nasion chia. Całość dokładnie mieszamy i wykładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować