Dobry sposób na wykorzystanie resztek ugotowanego makaronu z poprzedniego dnia.Mamy szybki ,tani i smaczny obiadek następnego dnia.Dodać do tego dodatek np.z ogórka kiszonego lub małosolnego.
Makaronowa jajecznica z gąskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić,umyć,pokroić i odgotować w osolonej wodzie,przepłukać i odcedzić.Makaron ugotować w/g przepisu,przelać zimną wodą i odcedzić.Cebulę pokroić w drobną kostkę,szczypior rozdrobnić nożem.
2.Na patelni rozgrzać olej,dodać gąski,cebulę i smażyć do czasu całkowitego odparowania wody.
3.Wlać 2 łyżki śmietany i smażyć do jej wysmażenia.
4.Wlać pozostałą śmietanę,wymieszać,włożyć makaron i chwilę smażyć.Przyprawić do smaku przyprawami.
5.Wbić jajka,wsypać szczypior.
6.Smażyć do czasu ścięcia się jajek delikatnie mieszając.
Komentarze