Makaroniki orzechowe

4.98 (185 ocen)

Dobry sposób na wykorzystanie białek , które nam pozostały.

Składniki:

  • 3 białka
    200 g cukru pudru
    150 g zmielonych orzechów włoskich
    2 łyżki kakao
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Makaroniki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania wsypać 200 g cukru pudru.Ubić na gładko.
  • 2. Dosypać 150 g zmielonych orzechów, 2 łyżki kakao i szczyptę cynamonu.Całość delikatnie wymieszać łyżką.
  • 3. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni..Łyżeczką nabierać porcje ciasta i nakładać do papierowych foremek .Blachę wstawić do piekarnika. Makaroniki piec około 15 minut , na złocisto.Upieczone ciasteczka powinny być w środku miękkie.

Porady

Moje makaroniki już po 10 minutach były upieczone , dlatego trzeba je piec wg własnego piekarnika.Z podanego przepisu wychodzi ok 100 szt. ciasteczek.Należy używać bardzo małych papierowych foremek i nie dopuścić do wysuszenia bo będą twarde.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować