Makaroniki kokosowe - kokosanki

4.99 (159 ocen)

  • 60 min

Bezy kokosowe z nutka migdałową i cynamonową:))

  • 60 min

Składniki:

  • 4 białka
    200 g cukru pudru
    200 g wiórków kokosowych
    1/2 łyżeczki cynamonu
    kilka kropel aromatu migdałowego
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Kokosanki Makaroniki Beza

Makaroniki kokosowe - kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe delikatnie upraż na patelni, żeby były smaczniejsze.
    Białka ubij na pianę, najpierw na wolniejszych obrotach a potem coraz szybszych. Kiedy piana będzie sztywna, dodawaj łyżka po łyżce cukier stopniowo i powoli, co spowoduje, że piana nie rozpłynie się.
  • image-11rb7jy 2. Dodaj aromat migdałowego i cynamon.
    Na koniec dosyp do wiórki kokosowe, nie mieszaj ich, tylko wykonaj parę ruchów łyżką.
  • image-1sd1lal 3. Masę nakładaj przy pomocy dwóch łyżek, nie przejmując się specjalnie nadawanym jej kształtom, na blaszkę wyłożoną pergaminem.
    Piekarnik ustawi na temperaturę 150°C. Piecz około 50 minut.

Porady

Jeśli wolicie bezy suche pozostawcie je do wyschnięcia na godzinę lub dwie, w przeciwnym razie wyjmijcie je od razu z piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować