Makaron "zielono mi" z fasolką szparagową, szpinakiem i cukinią

4.48 (155 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Makaron "zielono mi" - bo warto czasami zrezygnować z mięsa na obiad na rzecz warzyw:). Do makaronu dodałam ich sporo, wszystkie zielone. Fasolka szparagowa, szpinak i cukinia dały świetny mix smaków! Przepis na 1 dużą porcję.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 100g ulubionego makaronu, u mnie spaghetti
    150g zielonej fasolki szparagowej
    200g szpinaku
    1 mała cukinia
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek do smażenia
    100g sera mozzarella
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron "zielono mi" z fasolką szparagową, szpinakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię ścieramy na tarce, cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wszystkie warzywa przez około 10 minut, po tym czasie podlewamy niedużą ilością wody, dusimy kolejne 15 minut do miękkości fasolki.
  • 3. Makaron mieszamy z warzywami i serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować