Ciekawe danie "z pieprzykiem"... Zwykły makaron nabiera wyrazu po dodaniu do niego przyprawy Kamis Specialite Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem... Lekkie i orzeźwiające dzięki przyprawom
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- makaron (muszelki lub inny drobny): 150 gramów
- szpinak (w lisciach): 200 gramów
- Przyprawa Kamis Specialite suszone pomidory z bazylią: 1 łyżka
- Przyprawa Kamis Specialite Czosnek suszony w płatkach: 1 szczypta
- oliwa z oliwek: 2 łyżki
- ser pleśniowy blue: 50 gramów
Makaron ze szpinakiem z serem pleśniowym i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzwamy oliwę, wsypujemy czosnek suszony w plasterkach, po chwili dodajemy szpinak w liściach. Podsmażamy chwile, aż zwiędnie, dodajemy przyprawę suszone pomidory z bazylia i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z makaronem. Na wierzch kruszymy ser pleśniowy.
Komentarze