makaron ze szpinakiem z serem pleśniowym i pomidorami

4.5 (149 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ciekawe danie "z pieprzykiem"... Zwykły makaron nabiera wyrazu po dodaniu do niego przyprawy Kamis Specialite Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem... Lekkie i orzeźwiające dzięki przyprawom

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron (muszelki lub inny drobny): 150 gramów
    - szpinak (w lisciach): 200 gramów
    - Przyprawa Kamis Specialite suszone pomidory z bazylią: 1 łyżka
    - Przyprawa Kamis Specialite Czosnek suszony w płatkach: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - ser pleśniowy blue: 50 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem z serem pleśniowym i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Na patelni rozgrzwamy oliwę, wsypujemy czosnek suszony w plasterkach, po chwili dodajemy szpinak w liściach. Podsmażamy chwile, aż zwiędnie, dodajemy przyprawę suszone pomidory z bazylia i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z makaronem. Na wierzch kruszymy ser pleśniowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować