Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Bardzo aromatyczne danie !

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki :
    200g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle,
    150ml śmietany kremówki,
    100g wędzonego łososia,
    4-5 garści świeżego szpinaku ,
    2 łyżki sera mascarpone,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem, łososiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Przygotowanie : Do gotującej i osolonej wody wrzucić makaron i gotować al dente. Odcedzić. Zachować około 1/3 szklanki wody z ugotowanego makaronu. Do osobnego rondelka wlać śmietanę i wodę z makaronu , doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Dodać mascarpone i szpinak. Bardzo delikatnie wymieszać. Gotować 2-3 minuty. Do sosu wrzucić makaron, wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Makaron ze szpinakiem wyłożyć na talerz i posypać wędzonym łososiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować