Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy all dente. Filet z kurczaka myjemy, kroimy i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy dodajemy pokrojony drobno czosnek. Następnie dodajemy filety z kurczaka i krótko obsmażamy około 3-4 minuty. Dodajemy szpinak i dusimy zgodnie z opisem na opakowaniu ( u mnie 10 minut). Pod koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz. Po odparowaniu wody zmieszamy gaz do minimum i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy dodajemy makaron. SMACZNEGO!
Przepis znajdziecie również na moim blogu:
https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/01/skadniki-opakowanie-dowolnego-makaronu.html
Komentarze