Powiew wiosny na talerzu

0 (0 ocen)

  • 35 min

Idealne danie dla smakoszy szpinaku. Z przepisu powstanie 6 porcji,a jedna dostarcza około 600 kcal, albo 4 duże porcje po 900 kcal.

  • 35 min

Składniki:

  • Mrożony szpinak, 500g
    Mascarpone, 250g
    Czosnek, 5 ząbków
    Pierś z kurczaka, 0,5kg
    Gałka muszkatołowa, 5g
    Pieprz, 5g
    „wegeta”, do smaku
    Makaron kolanka, 500g
    Olej

Powiew wiosny na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-28dp2w0 1. 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać „wegetą”, smażyć na oleju aż do zarumienienia.
    2. Mięso zdjąć z patelni i wrzucić na nią mrożony szpinak. Smażyć, aż do odparowania wody.
    3. W między czasie, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z gałką muszkatołową.
    4. Czosnek lekko podsmażyć, połączyć ze szpinakiem. Dodać do tego mascarpone, „wegetę”, pieprz. Na końcu dodać kawałki kurczaka oraz chwilę podsmażyć.
    5. Ugotować makaron, odcedzić i dodać do makaronu sos z kurczakiem, wszystko wymieszać, gotując na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy